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2016 バンドール・ブラン、 ドメーヌ・テールブリュンヌ

2018 Bandol Blanc, Domaine de Terrebrune2018 バンドール・ブラン、 ドメーヌ・ド・テールブリュンヌ

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商品番号 TR0007

希望小売価格5,324円のところ
会員価格4,950円(税込)

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  • 750ml,
  • 飲み頃だが、熟成可能,
  • 2018,
  • France - Provence,
  • Domaine Terrebrune,
  • Ugni Blanc,Clairette,Bournboulenc, Marsanne,
  • Light-Medium Bodied,Dry,白ワイン,13%alc.

ドメーヌ・ド・テールブリュンヌは、AOCプロヴァンスの東側、マルセイユよりはトゥーロンにより近い場所に位置しており、実際には、それほど名の知れていないオリウールの町の傍にあります。ブドウはグロ・セルヴォー(大きな脳みそ)という名の山にある段々畑で栽培されており、土壌は石灰岩と、ドメーヌ名の由来でもある茶色い粘土から成っています。


野生の白い花やエキゾチックなフルーツ、シトラスや柑橘類の皮の豊かかつ繊細なアロマ。酸はキリッとフレッシュでありながら、角のとれた滑らかな口当たりで、硬質なミネラルを背後にはっきりと感じることができます。ホタテ(焼いただけのものでも、ソースを使った料理でも)をはじめとするシーフードやサラダ、また、様々なガストロノミックな料理と合わせることができます。ヤギのチーズとも相性がいいでしょう。


Domaine de Terrebrune is located on the east side of the Provence appellation, nearer to Toulon that is to say than Marseille, in fact close to the somewhat less well-known town of Ollioles. Terrebrune’s vines are planted on the terraces of the unusually named Gros Cerveau mountain, and its soils are made up of limestone and eponymous brown clay.


It has a nose of green apples, honeysuckle spice, and a palate with mineral notes and hints of white peach and poached pear and even a whisper of white pepper. With matière from the Ugni Blanc providing a soild foundation, the Clairette and Bournboulenc add charm and complexity to the ensemble.