カテゴリ一覧 > ワインのご購入 > ベリーズ・オウン・セレクション ワイン > 2016 ベリーズ・プロヴァンス・ロゼ、シャトー・ラ・マスカロンヌ

2016 ベリーズ・プロヴァンス・ロゼ、シャトー・ラ・マスカロンヌ

2016 Berry Bros & Rudd Provence Rosé, Château la Mascaronne2016 ベリーズ・プロヴァンス・ロゼ、シャトー・ラ・マスカロンヌ

商品番号 Y7647B

会員価格2,600円(税込)

残り:13

数量
クール便でお届けします
_
商品についてのお問い合わせ
お気に入りに登録 お気に入りに登録済み

  • 750ml,
  • 飲み頃だが、熟成可能,
  • 2016,
  • France - Provence,
  • Chateau La Mascaronne,
  • Grenache1, Cinsault,,
  • Midium Bodied,Dry,ロゼワイン,13.5%alc.

グルナッシュとサンソーのブレンドを、ダイレクトプレスし低温で発酵した、古き良きプロヴァンス・ロゼ。このスタイルのロゼは近年ますます人気が高まっていますが、品質の幅も同様に上から下まで幅広くなっているのが事実。有機栽培、低収量で作られたマスカロンヌのこのロゼは、そのトップに君臨するワインといえるでしょう。 2016年はプロヴァンスの基準から見ても成熟期に恵まれ、この気候はマスカロンヌによって見事にワインの中にとらえられました。サンソーとグルナッシュは完璧に対になっており、前者はフローラルさと高揚感を、後者は丸みと芳醇さをもたらしています。味わいは赤果実と柔らかなスパイスの協奏曲。淡いパールカラーとは裏腹に、中に詰まった表現力豊かなフルーツバスケットのような味わいです。


A blend of Grenache and Cinsault, direct pressed and fermented at relatively low temperatures, this is an archetypal Provence Rosé, a category which is getting more and more popular and in which the spectrum of quality is ever-widening. Mascaronne is right at the top of the pile, quite literally, its stony, photogenic vineyards carved out of the rocks, its fruit cultivated organically and at low yields. The 2016 vintage enjoyed a benevolent ripening season, even by Provençal standards, and this harmonious backdrop has been expertly captured by our friends at Mascaronne. Cinsault and Grenache are the majority shareholders here, and are perfectly complementary; the first floral and lifted, the second rounded and generous. The wine is a symphony of red fruit and soft spice, its gentle nacreous colour perfectly antithetical to the expressive and joyful fruit basket of the palate.